Σάββατο, 3 Μαρτίου 2007

Το ξεκίνημα.


Μια και το blog ξεκινάει για εκπαιδευτικούς σκοπούς, θα αρχίσω με την εμπειρία μου από τη συμμετοχή μου στο πρόγραμμα ΤΕΧΝΟΜΑΘΕΙΑ ΙV, που υλοποιήθηκε το σχολικό έτος 2004-5 στο 1ο ΤΕΕ Ν. Φιλαδέλφειας.

Αρχικά, οι τομείς Πληροφορικής- Δικτύων και Ηλεκτρονικών του σχολείου είχαμε πάρει μέρος στο πρόγραμμα "ΤΕΧΝΟΜΑΘΕΙΑ ΙΙΙ" της ΓΓΕΤ του Υπουργείου Ανάπτυξης, το σχολικό έτος 2002-2003 με το έργο: "Στούντιο ηχογράφησης και ψηφιακής επεξεργασίας ήχου".

Μετά τη νέα προκήρυξη της ΤΕΧΝΟΜΑΘΕΙΑΣ ΙV συζητήσαμε συστηματικά με παιδιά των ειδικοτήτων μας, που έδειξαν ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στο έργο.

Η επεξεργασία της πρότασης έγινε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό από τους μαθητές, οι οποίοι ήταν εξοικειωμένοι με το πρόγραμμα, βλέποντας τις προσπάθειες των μεγαλύτερων συμμαθητών τους την προηγούμενη χρονιά. Καταλήξαμε στη πρόταση, που υποβλήθηκε με θέμα "Γραμμή παραγωγής μουσικού CD - από το στούντιο ηχογράφησης στο εμπόριο", ως συνέχεια του προηγούμενου έργου, με σκοπό να αξιοποιηθεί ο εξοπλισμός και η γνώση που αποκτήθηκε από αυτό, ώστε να μπορέσουν οι μαθητές να επεκτείνουν τις γνώσεις τους πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, να παράγουν και στη συνέχεια να προωθήσουν μουσικό CD, με τραγούδια που θα δημιουργήσουν οι ίδιοι ή γνωστά τραγούδια, τα οποία θα διασκευάσουν, θα ηχογραφήσουν, θα επεξεργαστούν και θα εγγράψουν σε CD, με χρήση νέων τεχνολογιών.
Συγχρόνως θα ασχοληθούν με την ανάπτυξη πολυμεσικών εφαρμογών για την ιστορική εξέλιξη της βιομηχανίας μουσικής παραγωγής και την παρουσίαση του έργου τους στο σχολείο και στο Παγκόσμιο Ιστό και τέλος θα κατασκευάσουν τη μακέτα αναπαράστασης της ΓΡΑΜΜΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ CD.

Η πρόταση εγκρίθηκε και υλοποιήθηκε το σχολικό έτος 2004-2005.

Προσεχώς περισσότερες λεπτομέρειες!

11 σχόλια:

Christakoudis Christos είπε...

Σοφία,
Καλώς ήρθες. Είμαι βέβαιος οτι το κατάστημά σου θα μείνει για πολύ διάστημα ανοικτό. Καλές δουλειές εύχομαι ;-)

Χρήστος

ΥΓ. Εχεις κάποιο link για το project που αναφέρεις; Το υλικό θα μπορούσα να το χρησιμοποιήσω με τους μαθητές μου στο Γυμνάσιο;

esperanza είπε...

Σ΄ευχαριστώ πολύ. To link είναι αυτό που αναφέρεται στη δεξιά στήλη δηλ.
http://1tee-n-filad.att.sch.gr/techiv/
Θα παρουσιάσω σταδιακά όλη την ανάπτυξη του έργου.

marianna είπε...

Γεια σου, Σοφία, καλή αρχή :-) !!!

damker είπε...

Σοφία γειά.
Πολύ ωραία προσπάθεια. Καλή δύναμη με το ιστολόγιο και πάντα υγεία!
Φιλιά.
Δαμιανός.

esperanza είπε...

@marianna,damker
Σας ευχαριστώ, μια ενθάρρυνση χρειάζεται. Συνεχίζω με κάποιες βελτιώσεις.

geopap είπε...

Σοφία γεια σου κι από μένα, καλή δύναμη, Γιώργος.

Νάντα είπε...

Σοφία,
Ωραία δουλειά! Καλη συνέχεια!
Νάντα

ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ είπε...

ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΗ Η ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ! ΕΓΩ ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΗΔΗ ΨΗΦΙΣΕΙ, ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΣΟΥ ΕΣΠΕΥΣΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΔΟΣΩ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ. ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΩ

Παντελής Έλληνας είπε...

Γειά σου Σοφία
Ωραία η προσπάθεια σου!Προτότυπη η σκέψη σου γειά την Ακρόπολη Φιλικά Παντελής

Polyhronis Efkarpidis είπε...

Σοφία γεια σου! Καλή συνέχεια
Χρόνης

Ανώνυμος είπε...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色