Το ξεκίνημα.


Μια και το blog ξεκινάει για εκπαιδευτικούς σκοπούς, θα αρχίσω με την εμπειρία μου από τη συμμετοχή μου στο πρόγραμμα ΤΕΧΝΟΜΑΘΕΙΑ ΙV, που υλοποιήθηκε το σχολικό έτος 2004-5 στο 1ο ΤΕΕ Ν. Φιλαδέλφειας.

Αρχικά, οι τομείς Πληροφορικής- Δικτύων και Ηλεκτρονικών του σχολείου είχαμε πάρει μέρος στο πρόγραμμα "ΤΕΧΝΟΜΑΘΕΙΑ ΙΙΙ" της ΓΓΕΤ του Υπουργείου Ανάπτυξης, το σχολικό έτος 2002-2003 με το έργο: "Στούντιο ηχογράφησης και ψηφιακής επεξεργασίας ήχου".

Μετά τη νέα προκήρυξη της ΤΕΧΝΟΜΑΘΕΙΑΣ ΙV συζητήσαμε συστηματικά με παιδιά των ειδικοτήτων μας, που έδειξαν ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στο έργο.

Η επεξεργασία της πρότασης έγινε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό από τους μαθητές, οι οποίοι ήταν εξοικειωμένοι με το πρόγραμμα, βλέποντας τις προσπάθειες των μεγαλύτερων συμμαθητών τους την προηγούμενη χρονιά. Καταλήξαμε στη πρόταση, που υποβλήθηκε με θέμα "Γραμμή παραγωγής μουσικού CD - από το στούντιο ηχογράφησης στο εμπόριο", ως συνέχεια του προηγούμενου έργου, με σκοπό να αξιοποιηθεί ο εξοπλισμός και η γνώση που αποκτήθηκε από αυτό, ώστε να μπορέσουν οι μαθητές να επεκτείνουν τις γνώσεις τους πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, να παράγουν και στη συνέχεια να προωθήσουν μουσικό CD, με τραγούδια που θα δημιουργήσουν οι ίδιοι ή γνωστά τραγούδια, τα οποία θα διασκευάσουν, θα ηχογραφήσουν, θα επεξεργαστούν και θα εγγράψουν σε CD, με χρήση νέων τεχνολογιών.
Συγχρόνως θα ασχοληθούν με την ανάπτυξη πολυμεσικών εφαρμογών για την ιστορική εξέλιξη της βιομηχανίας μουσικής παραγωγής και την παρουσίαση του έργου τους στο σχολείο και στο Παγκόσμιο Ιστό και τέλος θα κατασκευάσουν τη μακέτα αναπαράστασης της ΓΡΑΜΜΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ CD.

Η πρόταση εγκρίθηκε και υλοποιήθηκε το σχολικό έτος 2004-2005.

Προσεχώς περισσότερες λεπτομέρειες!

Σχόλια

Ο χρήστης Christakoudis είπε…
Σοφία,
Καλώς ήρθες. Είμαι βέβαιος οτι το κατάστημά σου θα μείνει για πολύ διάστημα ανοικτό. Καλές δουλειές εύχομαι ;-)

Χρήστος

ΥΓ. Εχεις κάποιο link για το project που αναφέρεις; Το υλικό θα μπορούσα να το χρησιμοποιήσω με τους μαθητές μου στο Γυμνάσιο;
Ο χρήστης Sofi@ είπε…
Σ΄ευχαριστώ πολύ. To link είναι αυτό που αναφέρεται στη δεξιά στήλη δηλ.
http://1tee-n-filad.att.sch.gr/techiv/
Θα παρουσιάσω σταδιακά όλη την ανάπτυξη του έργου.
Ο χρήστης Μαριάννα marianna είπε…
Γεια σου, Σοφία, καλή αρχή :-) !!!
Ο χρήστης Damian Damianopoulos είπε…
Σοφία γειά.
Πολύ ωραία προσπάθεια. Καλή δύναμη με το ιστολόγιο και πάντα υγεία!
Φιλιά.
Δαμιανός.
Ο χρήστης Sofi@ είπε…
@marianna,damker
Σας ευχαριστώ, μια ενθάρρυνση χρειάζεται. Συνεχίζω με κάποιες βελτιώσεις.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Σοφία γεια σου κι από μένα, καλή δύναμη, Γιώργος.
Ο χρήστης Νάντα είπε…
Σοφία,
Ωραία δουλειά! Καλη συνέχεια!
Νάντα
Ο χρήστης ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ είπε…
ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΗ Η ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ! ΕΓΩ ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΗΔΗ ΨΗΦΙΣΕΙ, ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΣΟΥ ΕΣΠΕΥΣΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΔΟΣΩ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ. ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΩ
Ο χρήστης Παντελής Έλληνας είπε…
Γειά σου Σοφία
Ωραία η προσπάθεια σου!Προτότυπη η σκέψη σου γειά την Ακρόπολη Φιλικά Παντελής
Ο χρήστης Hronis είπε…
Σοφία γεια σου! Καλή συνέχεια
Χρόνης