second part.




Για το έργο συνεργάστηκαν οι τομείς Πληροφορικής- Δικτύων και Ηλεκτρονικών του Σχολείου. Οι μαθητές μας δούλεψαν με μεγάλο ενθουσιασμό εκτός ωρών διδασκαλίας ειδικά στις φάσεις των ηχογραφήσεων και στην κατασκευή της μακέτας. Για τη μελέτη του θέματος, έγιναν εκπαιδ. επισκέψεις σε στούντιο ηχογράφησης, δισκογραφικές εταιρείες, σε ένα εργοστάσιο μαζικής παραγωγής CD, στο ΤΕΙ Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής Ρεθύμνου Κρήτης, στο ΤΕΙ Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων Ηρακλείου Κρήτης, στο 6ο Τ.Ε.Ε Ηρακλείου Κρήτης (εργαστήριο οπτικοακουστικών συστημάτων και studio ηχογράφησης), στο Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών ηχοληψίας και επεξεργασίας ήχου SAE (SCHOOL OF AUDIO ENGINEERING) καθώς και σε εκθέσεις εξοπλισμού ήχου.



Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες για την κατασκευή της μακέτας, τις ηχογραφήσεις, το υλικό προώθησης και παρουσίασης, τη γραπτή εργασία και την παρουσίαση στον Παγκόσμιο Ιστό. Συγκεντρώσαμε, μεταφράσαμε και ταξινομήσαμε το υλικό (κείμενα, εικόνες) για τη γραπτή εργασία, που περιλαμβάνει μελέτη της ιστορικής εξέλιξης της βιομηχανίας της μουσικής παραγωγής, των μέσων αποθήκευσης του ήχου, των συσκευών εγγραφής και αναπαραγωγής, μελέτη της σύγχρονης γραμμής παραγωγής μουσικού CD, τις δραστηριότητες της ομάδας, έντυπο και φωτογραφικό υλικό.



Για την κατασκευή της μακέτας αναπαράστασης της ΓΡΑΜΜΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ CD έγιναν πολλές συζητήσεις, από όπου προέκυψαν οι ιδέες για την αναπαράσταση των επιμέρους φάσεων της γραμμής παραγωγής (αρχική ιδέα-studio-artwork-μήτρα /κοπή- κατάστημα πώλησης-διαφήμιση). Αρχικά σχεδιάστηκαν σε χαρτόνι, κατόπιν χρησιμοποιήσαμε μακετόχαρτα σε διάφορα πάχη, ξύλο BALSA, ανακυκλώσιμα υλικά και εκτυπώσεις σχεδίων μας σε Η/Υ. Το αποτέλεσμα τοποθετήθηκε μέσα σε πλαίσιο από plexiglass.

Η ομάδα των ηχογραφήσεων ασχολήθηκε αρχικά με την ηχητική επεξεργασία του χώρου ηχογράφησης. Στη συνέχεια έγινε η ηχογράφηση τεσσάρων πρωτότυπων μουσικών συνθέσεων (στίχοι και μουσική των μαθητών) και μιας επανεκτέλεσης, με χρήση του CUBASE SX, σε επιμέρους κανάλια (drums, κιθάρα, ηλεκτρική κιθάρα, μπάσο, αρμόνιο, φωνή ανδρική και γυναικεία ) του μουσικού συγκροτήματος μαθητών του σχολείου «ΓΝΩΘΙ Σ΄ ΕΑΥΤΟΝ». Έγινε η ηχογράφηση μιας πρωτότυπης ηλεκτρονικής σύνθεσης του μουσικού συγκροτήματος μαθητών του σχολείου «ANSIA», που δημιουργήθηκε με το sequencer REASON. Ακολούθησε η ψηφιακή επεξεργασία του ηχογραφημένου υλικού με το CUBASE SX, η προσθήκη εφέ και το τελικό mastering με χρήση του ίδιου λογισμικού.



Συνεχίζεται.

Σχόλια